Kategorie

Kontakt

tel: 32/2039459
tel./fax: 32/2039239

e-mail:

marketing@iglomirex.pl

iglomirex@iglomirex.pl

sklep@iglomirex.pl

Newsletter

Zapisz się na newsletter

Jaka jest różnica między zmywarką domową a gastronomiczną?

04-06-2014
Jaka jest różnica między zmywarką domową a gastronomiczną?
Mimo, że zmywarki te mają podobne, a czasami wręcz  identyczne gabaryty tj. 60 x 60 x 85 cm (najczęściej kupowane) to różnica jest zasadnicza:

Steaker

15-05-2014
Steaker
Steaker jest to urządzenie do rozbijania i nacinania mięsa w sposób mechaniczny. Służy do przygotowania wielu porcji mięsa (kotlety, steki itp.) w bardzo krótkim czasie.

Gotowanie metodą Sous-Vide

23-04-2014
Gotowanie metodą Sous-Vide
W obecnych czasach w większości kuchni rządzi pośpiech, a gotowanie staje się nie sztuką, a masową produkcją. Restauracje by się wyróżnić, wyjść na przeciw oczekiwaniom gościa, kreują różnego rodzaju potrawy, które podkreślają naturalny smak oraz jakość stosowanych...

Schładzarko-zamrażarki szokowe

23-04-2014
Schładzarko-zamrażarki szokowe
Moda czy potrzeba ? Największe niebezpieczeństwo przy świeżo przygotowanych pokarmach powstaje podczas powolnego ich schładzania, które powoduje rozmnażanie bakterii i pozbawienie wartości odżywczych

Jak zaoszczędzić w swojej kuchni?

11-04-2014
Jak zaoszczędzić w swojej kuchni?
Urządzenia gastronomiczne do obróbki termicznej są bardzo energochłonne. Dlatego warto poświęcić czas na pełną analizę kosztów w momencie ich zakupu.

Gyros - grill elektryczny

08-04-2014
Gyros - grill elektryczny
Jednym z coraz bardziej popularnych dań w Polsce staje się kebab, mięso opiekane na wielkim rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi, obracanym, zwykle elektrycznie, wokół pionowej osi. Po osiągnięciu gotowości konsumpcyjnej, stopniowo odcinane jest długim nożem lub...

Okap wentylacyjny – jak dobrze go zamontować?

27-02-2014
Okap wentylacyjny – jak dobrze go zamontować?
Niewłaściwie działająca wentylacja pomieszczeń gastronomicznych, w szczególności kuchni z obróbką termiczną, może mieć poważne skutki. Przedostawanie się zapachów do sal konsumenckich czy silne zaoliwienie urządzeń zamontowanych w pomieszczeniu kuchni to tylko niektóre z nich....

Drogi technologiczne na zapleczu

27-02-2014
Drogi technologiczne na zapleczu
Produkcja potraw to proces wieloetapowy. By odbywał się szybko i sprawnie konieczne, jest zaprojektowanie odpowiednich struktur – funkcjonalnych i porządkujących. Rolę tę spełniają drogi technologiczne. Zaplecze gastronomiczne to miejsce, w którym dzieje się naprawdę dużo. Surowce...

Kilka słów o prowadzącym bloga

27-02-2014
Kilka słów o prowadzącym bloga
Nazywam się Adam Wacław Ciszek. Jestem  inżynierem, absolwentem Wydziału Inżynierii Sanitarnej Politechniki Śląskiej. Firmę IGLOMIREX założyłem w 1992 r.  Moja praktyka zawodowa?  Projektowanie i nadzór inwestorski nad wszystkimi kategoriami instalacji sanitarnej.

Zmywarka podblatowa – jak ją podłączyć?

15-12-2013
Zmywarka podblatowa – jak ją podłączyć?
Przyszedł czas na wymianę zmywarki w Twojej restauracji? A może po prostu chcesz usprawnić pracę Twojej kuchni i nowa zmywarka gastronomiczna to podstawa. Zanim kupisz odpowiedni model, sprawdź, czy będziesz w stanie go zainstalować!

Rodzaje płyt grillowych

15-12-2013
Rodzaje płyt grillowych
Oferta płyt grillowych dostępnych na rynku jest szeroka. W gąszczu propozycji często trudno jest nam ocenić, która najlepiej spełni nasze potrzeby i oczekiwania.  Dlatego dzisiaj postaram się odpowiedzieć na pytania: z jakich rodzajów płyt możemy wybierać i czym się one od siebie...

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności.
Akceptuję | Więcej informacji