Model Edesa PA-22 jest w pełni profesjonalną maszynką do mięsa stworzoną do wydajnej pracy. Ten wilk do mięsa charakteryzuje się mocą przerobową szacowaną na 300 kg na godzinę. Specjalne roziązania i odpowiednio dobrane komponenty gwarantują niezawodność i bezproblemową pracę. Urządzenie łatwo utrzymać w czystości dzięki odpowiedniej kształtowi oraz komponentą użytych do budowy.
Charakterystyka urządzenia
- Maszynka do mięsa przeznaczona do użytku profesjonalnego.
- Zaprojektowana i wykonana zgodnie z dyrektywami CE.
- Korpus wykonany z aluminium oraz stali nierdzewnej.
- Urządzenie posiada tackę podawczą i odbiorczą wykonane ze stali nierdzewnej oraz popychacz ułatwiający wprowadzenie produktu do otworu wlotowego.
- Sterowanie z automatycznym wyłącznikiem zapobiegającym niekontrolowanemu uruchomieniu urządzenia w przypadku ewentualnego zaniku napięcia w sieci. Urządzenie sterowane bezpiecznym napięciem 24 V.
- Przekładnie przystosowane do dużych obciążeń, koła zębate reduktora pracują w kąpieli olejowej.
W modelach PA-22 podajnik ślimakowy wykonany jest z aluminium, natomiast nóż i misa wykonane są ze stali nierdzewnej.
|