Patelnia gazowa PTG-025P do profesjonalnej gastronomii w całości wykonana ze stali nierdzewnej. Pojemność misy 37 l. Patelnia przeznaczona głównie do smażenia kotletów, placków ziemniaczanych. Do 300 placków ziemniaczanych na godzinę. Jednak dzięki regulacji temperatury od 50 do 275oC znajdzie szersze zastosowanie w kuchni. Grubość dna zapewnia równomierny rozkład temperatury.
Solidna zabudowana podstawa gwarantuje stabilne ustawienie urządzenia. Misa i pokrywa misy wykonane ze stali nierdzewnej kwasoodpornej AISI 304 - zapewniają utrzymanie wysokiego poziomu higieny.
Patelnia ma ręczny przechył misy do 45o za pomocą korbki umiejscowionej na ściance czołowej patelni. Konstrukcja zawiasu misy umożliwia ustawienie jej w każdym położeniu pod kątem w przedziale od 0 do 90o.
Patelnia może być zasilana gazem sieciowym G20 lub z butli - należy wybrać rodzaj gazu.