Kuchnie gazowe z piekarnikami są urządzeniami dla obróbki termicznej potraw zarówno w zakresie pieczenia, podgrzewania, jak też utrzymywania wymaganej temperatury
Kuchnie gazowe z piekarnikami są urządzeniami dla obróbki termicznej potraw zarówno w zakresie pieczenia, podgrzewania, jak też utrzymywania wymaganej temperatury. Wyposażenie piekarników gazowych w wielostopniowe nastawne regulatory pozwala na utrzymanie żądanej temperatury, a tym samym przygotowanie produktów zgodnie z przepisami kulinarnymi. Konstrukcja piekarników umożliwia przygotowywanie potraw na trzech poziomach. Zastosowanie w piekarnikach gazowych czujników elektromagnetycznych połączonych z zaworem uniemożliwia samoczynny wypływ gazu, co zdecydowanie zwiększa bezpieczeństwo naszych urządzeń. Komora piekarnika przystosowana jest do blach GN 1/1 + GN 2/4. Piekarnik wyposażony jest w ruszt prętowy.