- Cykl Hard: dla produktów o grubości większej niż 2 cm.
- Cykl Soft: dla produktów o grubości mniejszej niż 2 cm lub małej gęstości. W cyklu soft unika się zmrożenia struktury produktu.
Czas trwania cykli schładzania: do 90 minut.
Czas trwania cykli zamrażania: do 240 minut.
Wszystkie modele wyposażone standardowo w elektroniczny czasomierz oraz sondę temperatury.
Opcje chłodzenia sterowane sondą lub czasomierzem.
Automatyczny sygnał zakończenia wybranego cyklu.
Po zakończeniu tego procesu urządzenie pracuje jako chłodziarka lub zamrażarka, utrzymując stałą temperaturę +2/+4°C przy schładzaniu i -18°C przy zamrażaniu.
Wyjmowana, chłodzona sprężarka.
Czynnik chłodzący R-404 A, nie zawiera freonów.
Poliuretanowa izolacja o grubości 60 mm i gęstości 40 kg/m3, wykonana metodą wtrysku.