Do stosowania w piecach lub zamrażalnikach: od -40st.C do +300st.C
Wysokiej jakości silikon przeznaczony do kontaktu z żywnością
Oryginalne kształty
Ekonomiczne
Do intensywnego użytkowania
Optymalna ilość ciastek podczas jednego pieczenia
Nie trzeba natłuszczać przed każdym użyciem
Znaczna redukcja czasu pieczenia dzięki perforacji R'System
Perforacja R'System
Umożliwia lepszą cyrkulację ciepła i zimna
Perfekcyjne pieczenie na całej powierzchni maty
Lepszy smak wypieków
O czym należy pamiętać:
Tylko przed pierwszym użyciem należy natłuścić matę odrobiną masła lub oleju (przy każdym następnym użyciu maty nie będzie to konieczne)
Do pieczenia używaj rusztu, a nie blachy - najlepszy obieg powietrza
Nigdy nie zostawiaj pustych foremek: jesli nie masz wystarczającej ilości ciasta, by wypełnić ostatnie foremki, posyp je mąką, aby uniknąć uszkodzenia maty