Zastosowanie
Urządzenie przeznaczone do przygotowywania kawy przy wykorzystaniu zwiększonego ciśnienia
.
Charakterystyka urządzenia
- Ciśnieniowy ekspres do kawy półautomatyczny jednogrupowy
- 1 dysza do pary, 1 dysza do wrzątku.
- obudowa wykonana ze stali podwójnie powlekanej wysokoodporną warstwą ozdobnej emalii oraz z wysokogatunkowej stali nierdzewnej,
- dysze ze stali nierdzewnej, wszystkie umieszczone na przegubach umożliwiających płynną zmianę położenia,
- poziom wody w bojlerze sterowany elektronicznie.
Specyfikacja techniczna:
Wymiary zewnętrzne (W x D x H) [mm]
|
580 x 520 x 420
|
Pojemność bojlera [l]
|
8
|
Zasilanie [V]
|
230; 400
|
Moc [W]
|
3000
|
Ciśnienie zaparzania [bar]
|
8-9
|
Ciśnienie pompy [bar]
|
16
|
Temperatura zaparzania [°C]
|
93-97
|
Waga [kg]
|
45
|